Képzések

Intézetünk nem iskolai rendszerű képzéseket nyújt a Főegyházmegye plébániáin, intézményeiben dolgozó munkatársak számára.

Az idei ősztől a Kanter Károly Felnőttképzési Intézet újra elindította képzéseit.

/

Liturgikus munkatárs
Akolitus – lelkipásztori munkatárs – képzése

A képzés célja a templomban és a betegeket áldoztatók, litánia, szentségimádást vezetők, pap nélkül hétköznap áldoztatást végzők képzése. Ezekhez a feladatokhoz a Főpásztor ad időszakos megbízást, igazolvánnyal dokumentálva. A megbízás öt évig érvényes, öt év után továbbképzésen kell részt venni az igazolvány megújításához.

A főpásztor 2020/V. számú körlevelének 1490-1. pontja alapján:

Minden világi lelkipásztori kisegítői/áldoztatói engedélyt 2021. december 31-ig meghosszabbított.

A 2021/VI. számú körlevél szerint az engedélyek meghosszabbításához megkívánt kétrészes továbbképzést Intézetünk tartja 2021. 11. 17-én és 2021. 11. 24-én 18.00 és 20.00 óra között a Kanter Károly Felnőttképzési Intézet székhelyén. (1035 Budapest, Kórház utca 37.)

Jelentkezés: titkarsag@kkfi.hu

Jelentkezési határidő: 2021. november 02.

Képzés után a meghosszabbított engedélyeket a felelős lelkipásztoroknak a Főegyházmegyei Hivatal adja ki.

Irodavezető
Plébániai titkár/titkárnő képzés

A képzés célja, hogy a plébánosok által kiválasztott és felkért munkatársak, a szolgálatban levők és az újonnan érkezők számára megfelelő alapismereteket biztosítson, hogy a munkatársak jó és szakszerű munkát végezhessenek. A képzés főbb témái az anyakönyvezés, egyházi adminisztráció, alapvető pénzügyi műveletek (nyugta- és számlaadás, perselypénz és stóla kezelés), iratkezelés, iktatás, postázás.