Képzés leendő és új plébánosoknak
2019. 09. 05.
2019. 10. 17.
Plébánosi szerepre való támogatás, vizsga előtti felkészítés indul a Kanter Károly Felnőttképzési Intézetben. A képzés három előre meghirdetett csütörtöki nap történik 9-15 óra között a KKFI-ben.
A cél a plébánosi szerepre való felkészítés és támogatás.

A vezetővé válásban történik, a káplán szolgál, lelkipásztorkodik, de nem vezető: Nem kezel pénzt, nem vezeti teljes felelőséggel a közösségeket, nem munkáltató, stb. Rábízottak csak a lelkivezetésben vannak, és a prédikációban. Plébánosként az egyik nagy változást az önálló vezetői lét hozza: fizetést adni embereknek, ingatlanokat fenntartani, iskolákkal, óvodákkal, önkormányzattal kapcsolatban lenni. Néhány esetleges alkalmazott mellett sok önkéntes segítő (ministránsok, templomtakarítók, áldoztatók, irodások) vezetése is a feladata lesz. Ezekhez a kihívásokhoz is szeretnénk megfelelő képzéssel segítséget adni.
A képzésen témái: Anyakönyvezés, egyházjogi keretek (amit a plébánosnak kell tudnia), pénzügyi adminisztráció, tervezés, gazdálkodás (amit jó, ha tud a plébános), irodavezetés (iktatás, nyilvántartások, ügymenet), spiritualitás (vezetői magány, vezetés lelkisége, lelki töltődés), szakmai személyiség fejlesztése, karbantartása (szupervízió, coaching), vezetői tréning (klasszikus vezetői szerepre való felkészítés), önkéntesség (önkéntesek szervezése, vezetése, motiválása), közösségfejlesztés (Újraépítve, NCD). A képzést tapasztalt egyházi és világi szakemberek tartják.
Jelentkezni és érdeklődni Füzes Ádámnál lehet (fuzes@kkfi.hu). Jelentkezési határidő: szeptember 1-je.

Előkészítő anyagok:

www.gms.hu/plebanos
www.gms.hu/anyakonyv

www.gms.hu/tanulas

Belépni a kurzuson bejelentett e-mail címmel való regisztráció után lehet.