Intézetünk

A Kanter Károly Felnőttképzési Intézetet (KKFI) 2014. december 4-én alapította meg S.Em. Erdő Péter bíboros, prímás, érsek úr, mint az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye belső jogi személyét. Az intézet 2015. január elsejével állt fel, székhelyéül pedig a Főegyházmegye Szent József Háza szolgál (1035 Budapest, Kórház utca 37.). A házban több egyházmegyei intézmény és egy kápolna működik. A Szent József Ház történetéről részletesebben itt olvashat.

Az Intézet névadója Kanter Károly, a fővárost a XX. századba átvezető pap, akit sokan úgy ismernek a róla szóló életrajzról, mint „Budapest apostolát”. Ő bő száz éve felismerte a lelkipásztori szükséget, és megfelelő választ adott apostolkodásával. Most az ő példájára figyelve égi támogatását is kérjük a mai válaszok megfogalmazásához, intézményesítéséhez. Missziós tevékenységéről rövid összefoglalót itt olvashatunk.
Az Intézet célja világi munkatársak, a papság részét képező állandó (nős) diakónusok képzése, és minden olyan képzés támogatása, amelyre a Főegyházmegyének szüksége van, illetve olyan fórumok létrehozása, amelyek a plébániákon folyó lelkipásztorkodást, missziós tevékenységet támogatják.